Verblijven in Hospice Almere

Hospice Almere biedt palliatieve zorg met als doel: liefdevolle zorg en persoonlijke aandacht voor ongeneeslijk zieke mensen in hun laatste levensfase in een bijna thuisomgeving.

Als u ongeneeslijk ziek bent, dan wilt u in de laatste fase van uw leven een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Nog een keer tijd voor goede gesprekken met uw dierbaren.

Het mooiste zou zijn als u dat thuis zou kunnen regelen. Helaas kan dat niet altijd. Dan is Hospice Almere een huis waar u bijna thuis kunt zijn.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op of lees onze praktische informatie.

“Een prachtige plek voor iemand om de laatste levensfase door te brengen, samen met geliefden.”

Wat kunt u verwachten?

  • Iedere bewoner heeft in ons hospice een eigen kamer met eigen sanitair, televisie, radio en Wifi. Desgewenst kunnen uw naasten tijdens uw verblijf wat persoonlijke spullen brengen, zodat u zich snel thuis voelt.
  • Net als thuis kunnen familie en vrienden op elk gewenst moment langskomen. Mee-eten is daarbij zeker mogelijk. Blijven slapen, in overleg, ook.
  • Wij zien ons zelf graag als een Stadshospice. Maar u bent natuurlijk ook van harte welkom als u zelf niet in Almere woont.

Bijna-thuishuis

Hospice Almere is een “Bijna-thuishuis”. Ons team van toegewijde, goed opgeleide vrijwilligers leveren 24-uurs zorg aan de bewoners van ons hospice. Zij koken met verse producten, maken schoon, doen de was, lezen voor, en helpen met persoonlijke verzorging. Daarnaast is er altijd tijd voor een goed gesprek en een luisterend oor. Dit alles met als doel om het bijna-thuisgevoel zoveel mogelijk vast te houden.

De verpleegkundige verzorging wordt gedaan door verpleegkundigen van Zorggroep Almere en uw eigen huisarts.

Op de pagina over ons leest u meer over ons team.

Onze partners

Heeft u vragen over Hospice Almere?

Neem contact met ons op.