Praktische informatie

Hospice Almere is een Bijna Thuis Huis. Wij bieden u en uw dierbaren 24 uur per dag persoonlijke aandacht en een waardig afscheid van uw naasten en van het leven. Dat doen we met betrokken vrijwilligers en deskundige zorgverleners.

U kunt zichzelf aanmelden als bewoner van Hospice Almere. Maar dit kun u ook aan een familielid, uw huisarts, uw specialist, wijk-, of transferverpleegkundige vragen.

Na aanmelding maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit persoonlijke gesprek krijgt u alle informatie over onze werkwijze, de afspraken en de kosten van uw verblijf in Hospice Almere. Ook vragen wij naar uw ziektegeschiedenis, uw verwachtingen en wensen ten aanzien van uw mogelijke verblijf in Hospice Almere.

Hospice Almere kan een goed alternatief zijn wanneer u ongeneeslijk ziek bent en het thuis niet meer gaat. U en uw dierbaren kunnen zo meer aandacht besteden aan elkaar en uw persoonlijke rouwproces.

Bewoners van Hospice Almere betalen een eigen bijdrage van €40 per dag. Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden een groot deel van dit bedrag vanuit de aanvullende verzekering.  Zij stellen altijd twee vragen die u met ‘ja’ kunt beantwoorden.

  1. Wij zijn lid van VPTZ Nederland
  2. Wij zijn onderdeel van het palliatief netwerk van Almere

”Een betere laatste woonkamer kun je je niet wensen”

U verblijft op een van de 5 ruime eenpersoonskamers. Alle kamers hebben de beschikking over eigen sanitair, televisie, radio. Uiteraard is er wifi. Als u dat wilt mogen uw naasten, in overleg met de coördinator, voor uw komst vast wat persoonlijke spullen brengen, zodat u zich snel thuis voelt.

Wij zijn een bijna thuis huis. Wij verzorgen u op hetzelfde niveau als dat u thuis verzorgt kunt worden. Zorggroep Almere verleent de verpleegkundige zorg en uw huisarts de medische zorg.

Onze goed opgeleide vrijwilligers zijn er voor u en uw naasten. Ook regelen zij het huishouden en andere dagelijkse zaken. Zij doen dit onder leiding van een coördinator met een verpleegkundige achtergrond.

Als familie of dierbaren willen waken in uw laatste dagen, is dat altijd mogelijk. Samen kijken we hoe we dit het beste kunnen regelen.

Wij respecteren de rituelen en voorschriften die horen bij uw levensovertuiging en verlenen daar ook medewerking aan.

Het kan zijn dat na opname blijkt dat uw ziektebeeld zich positief ontwikkelt. Als deze situatie zich voordoet, gaan we met u en uw dierbaren in gesprek om te kijken of Hospice Almere nog de juiste plek voor u is.

Het Hospice is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. Station Almere Centrum ligt op loopafstand. Voor de deur van het Hospice is er meestal ruime parkeergelegenheid. In het centrum van Almere-Stad geldt op straat 7 dagen per week betaald parkeren. Parkeergarages en parkeerterreinen bieden goedkopere mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.centrumparkeren.nl/almere.