1. Home
  2. |
  3. Het hospice

Het hospice

Hospice Almere

Hospice Almere is een “bijna thuis huis”. We leveren 24-uurs zorg aan de bewoner.

Dat doen we met een team bestaande uit vrijwilligers, verpleegkundigen van Buurtzorg, de eigen huisarts of een vervanger en indien nodig de medisch specialist.

Voor ons is het van groot belang dat de kwaliteit van het leven in de laatste fase zo goed mogelijk is en bewoners daardoor waardig afscheid van het leven en hun naasten kunnen nemen.

Vaak is behoefte aan een luisterend oor en een menselijk gesprek. Zowel met de bewoner, als diens naasten. Daar waar mogelijk proberen we er te zijn en een ieder die dit wenst te ondersteunen vanuit onze ervaring.

Onze vrijwilligers dragen zorg voor het schoonhouden van de kamers, doen de was en koken met verse producten. We houden rekening met de wensen en behoeften van onze bewoners.

Over de organisatie

Sinds 2009 bestaat Hospice Almere. In het in 2020 geheel gerenoveerde Hospice hebben we een warme plek gecreëerd voor het nemen van een waardig afscheid van het leven. Omringt met dierbaren en ondersteund door goed opgeleide vrijwilligers, de eigen huisarts en voor de medische zorg medewerkers van Buurtzorg en de Zorggroep Almere.

De zorg

In het in 2020 geheel gerenoveerde Hospice hebben we een warme plek gecreëerd voor het nemen van een waardig afscheid van het leven. Omringt met dierbaren en ondersteund door goed opgeleide vrijwilligers, de eigen huisarts en voor de medische zorg medewerkers van Buurtzorg.

De huisregels

De sfeer

Menu