Tijdelijke opnamestop in verband met Corona crisis

Hospice Almere kondigt tijdelijke opnamestop af in verband met Corona crisis:

Hospice Almere is een bijna-thuis-huis, waar mensen kunnen worden opgenomen die thuis of in het ziekenhuis niet willen of kunnen sterven. De zorg aan de bewoners in het Hospice wordt voornamelijk gegeven door een grote groep zeer gemotiveerde vrijwilligers.

Maar net als heel veel andere bijna-thuis-huizen (door heel Nederland heen) heeft Hospice Almere een tijdelijke opnamestop afgekondigd. Alleen voor een enkele patiënt, die zeker Corona vrij is (dat wil zeggen dat de Corona test negatief is) en die in een noodsituatie verkeerd, kan na overleg met de artsen in het bestuur een uitzondering gemaakt worden.

Hospice Almere heeft belangrijke maatregelen genomen, om het risico van besmetting voor de huidige bewoners en de vrijwilligers zo klein mogelijk te houden. Daarom volgt Hospice de richtlijnen en adviezen van het RIVM, de regering en de Noodverordening van onze Veiligheidsregio nauwgezet.  Zo zijn er beperkingen ten aanzien van bezoekers aantallen en zijn er strenge hygiëne maatregelen van kracht. De vrijwilligers draaien geen diensten als zij verkouden zijn of zich niet lekker voelen, of als er thuis iemand tot de risicogroep behoort.

Met elkaar doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat Hospice Almere een veilige haven blijft met zo min mogelijk risico’s voor onze vrijwilligers en huidige bewoners. Onze vrijwilligers beseffen de noodzaak van alle maatregelen en zijn daardoor nog steeds bereid om alle diensten volledig in te vullen en te blijven zorgen voor de bewoners.
Gezien de recente verlenging van de maatregelen tot de mei vakantie, zullen wij ook onze maatregelen tot die tijd handhaven.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.